4 απλά βήματα για την προστασία του πλανήτη.

Blink Charging Hellas > Blink > 4 απλά βήματα για την προστασία του πλανήτη.

Ο πλανήτης μας φιλοξενεί και εμείς πρέπει να συμβάλλουμε στην προστασία του, με το να αλλάξουμε συνήθειες και να αποκτήσουμε νέες, πιο ωφέλιμες για το περιβάλλον, καθώς επίσης, και να προβούμε σε απλές, καθημερινές ενέργειες, ώστε να συμβάλλουμε στην διαφύλαξη των φυσικών πόρων του πλανήτη.

Εξοικονόμηση ενέργειας
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους ηλεκτρικούς λαμπτήρες με αντίστοιχους λαμπτήρες οικονομίας. Είναι απαραίτητο να κλείνουμε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από τον γενικό πίνακα τροφοδοσίας ρεύματος και να μην τις αφήνουμε στην αναμονή, όταν δεν τις χρησιμοποιούμε, όπως και τα φώτα όταν απουσιάζουμε από το σπίτι.

Ηλεκτροκίνηση
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το όχημα εσωτερικής καύσης που έχουμε στην κατοχή μας με ένα ηλεκτρικό. Την ενέργεια που απορροφούν τα ηλεκτρικά οχήματα την μετατρέπουν 100% σε κινητική, αν αυτό συνδυαστεί με την παραγωγή της ενέργειας φόρτισης από πράσινες πηγές ενέργειας τότε τα ηλεκτρικά οχήματα θα είναι μηδενικών ρύπων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να συμβάλουμε στην μείωση παραγωγής του CO2 και σε συντήρηση ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Ανακύκλωση
Το σήμα κατατεθέν της ανακύκλωσης είναι ο μπλε κάδος, που συναντάται σχεδόν σε κάθε γειτονιά. Αρχικά όμως, είναι απαραίτητο να εμπεδωθεί από την κοινωνία ότι δεν υπάρχει ένας κάδος για όλα τα απορρίμματα, αλλά πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε στο σπίτι μας μια σακούλα ή έναν κάδο, που θα πετάμε τα πράγματα που δεν είναι βρώμικα, δηλαδή χαρτί, γυαλί και πλαστικό. Επιπλέον οι μπαταρίες δεν πρέπει να πετάγονται στον κάδο μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια, αλλά να  τοποθετούνται σε ειδικά δοχεία ανακύκλωσης μπαταριών. Διαφορετικά, υπάρχει η επιλογή να αγοράσουμε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

Δενδροφύτευση
Πολλές ομάδες πανελλαδικά παίρνουν πρωτοβουλίες και πραγματοποιούν δενδροφυτεύσεις σε πάρκα και χώρους όπου καταστράφηκαν από καιρικά φαινόμενα ή πυρκαγιές στο παρελθόν. Γίνε εθελοντής σε μία αντίστοιχη ομάδα και προσέφερε με το έργο σου οξυγόνο.

 

Η δυσκολία που ενδέχεται να συναντήσουμε στο παραπάνω εγχείρημα είναι μέχρι να καταφέρουμε να υιοθετήσουμε αυτές τις οικολογικές συνήθειες και να τις εντάξουμε στην καθημερινότητά μας. Ύστερα, θα συνειδητοποιήσουμε ότι ο πλανήτης και η «Προστασία του Περιβάλλοντος» βρίσκεται στα χέρια μας.

Leave a Reply

Δείτε τα σημεία φόρτισης