Όλα έγιναν με ένα “blink”… Η αλματώδης αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων

Blink Charging Hellas > Blink > Όλα έγιναν με ένα “blink”… Η αλματώδης αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων

Η κοινωνία μας βιώνει πολλές ριζικές και απρόβλεπτες αλλαγές τους τελευταίους μήνες. Κάποιες από αυτές είχαν οικονομικό αντίκτυπο και ώθησαν τους ανθρώπους να σκέφτονται διαφορετικά τι αγοράζουν και γιατί το αγοράζουν.

To ίδιο ισχύει και για την αυτοκινητοβιομηχανία. Η πρόσφατη αύξηση πωλήσεων σε αυτοκίνητα και φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, όπως επίσης και οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για την προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον επιλογών μεταφορικών μέσων, είχαν ως συνέπεια την αλματώδη αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από την TrueCar δείχνουν ότι, ενώ οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσέφεραν στην αγορά μόλις τέσσερα επαγγελματικά, αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα συνολικά το 2018 και μόλις οκτώ το 2019, προσφέρουν 16 ανάλογα οχήματα το 2020. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε 30 για το έτος 2021 και σε 44 για το 2022.

Σύμφωνα με το  Forbes, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στο ΗΒ παρουσίασαν μείωση 89% τον Μάιο, ένα καταστροφικό πλήγμα για κάθε κλάδο, ωστόσο οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 21,5%. Στις ΗΠΑ, 27 από τις 30 αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσίασαν ζημιές στον ισολογισμό τους το 2020, αλλά οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων συνεχίζουν την έντονα ανοδική τους πορεία.

Γιατί; Μερικές από τις αιτίες συμπεριλαμβάνουν την ασφάλεια, τις εκπτώσεις φόρου που διαρκώς αυξάνονται και την κρατική νομοθεσία που στοχεύει να καταστήσει ευκολότερη και γρηγορότερη τη μετάβαση στην «πράσινη» ενέργεια.

Οι πωλήσεις της Tesla αυξάνονται ραγδαία με βασικότερο δείκτη τις άμεσες πωλήσεις. Τι σημαίνει αυτό; Σε μια περίοδο όπου όλο και λιγότερος κόσμος επιθυμεί να επισκεφτεί εκθέσεις αυτοκινήτων, να μιλήσει με πολλούς ανθρώπους, να κάνει χειραψίες ή να ακουμπήσει τιμόνια αυτοκινήτων, η Tesla προτείνει μια υπηρεσία ανέπαφης παραγγελίας και παράδοσης, ακόμη και για το δημοφιλέστερο και φθηνότερο αυτοκίνητό της—το Model 3.

Οι κυβερνήσεις επίσης επεκτείνουν τις επιδοτήσεις και τα φορολογικά κίνητρα για τα πράσινα οχήματα. Σύμφωνα με την Boston Globe, η Μασαχουσέτη επέκτεινε το πρόγραμμα επιδότησης, το οποίο ίσχυε μόνο για τα ιδιωτικά οχήματα, στις εταιρείες και τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Θα δικαιούνται επιδότηση 2.500$ για κάθε ηλεκτρικό όχημα αξίας έως 50.000$. Μόνο 1,6 εκατομμύρια δολάρια έχουν δοθεί μέχρι στιγμής, ενώ η πολιτεία έχει δεσμευτεί για συνολικές επιδοτήσεις 27 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αν και αναμενόταν εδώ και αρκετό καιρό μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων, οι απρόβλεπτες περιστάσεις επιτάχυναν τη μετάβαση και κατέστησαν το παρόν την κατάλληλη στιγμή για την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων εκτινάσσονται για διάφορους λόγους, από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες έως την ανέπαφη αγορά, και μας φέρνουν ένα πιο «πράσινο» μέλλον ταχύτερα από ότι μπορούσε να προβλεφθεί.  Η Blink πρωτοπορεί, κατασκευάζοντας περισσότερους φορτιστές με τεχνολογία αιχμής, ώστε να τροφοδοτήσει το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων.

Leave a Reply

Δείτε τα σημεία φόρτισης