Πράσινες πόλεις στην μετά –Covid εποχή

Blink Charging Hellas > Blink > Πράσινες πόλεις στην μετά –Covid εποχή

Πώς ο COVID ώθησε τις ευρωπαϊκές πόλεις σε πιο πράσινη κινητικότητα;

Οι πόλεις σε όλη την Ευρώπη κοιτάζουν προς πιο πράσινα οράματα κινητικότητας τα επόμενα χρόνια. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει ήδη αρχίσει να πρωταγωνιστεί στις πράσινες πόλεις μαζί με το ηλεκτρικό ποδήλατο.

Έρευνες έχουν δείξει ότι εάν οι πόλεις δεν γίνουν πιο πράσινες, περισσότεροι άνθρωποι θα φύγουν για τις αγροτικές περιοχές για καλύτερη ποιότητα αέρα.

Σήμερα, η πανδημία έχει λειτούργησει ως μεγεθυντικός φακός που μας έκανε να δούμε ότι η υγεία πρέπει να είναι μια από τις κεντρικές πτυχές στη διαχείριση και τον προγραμματισμό της πόλης.

Μια παγκόσμια έρευνα της εφαρμογής Moovit ρώτησε τους ανθρώπους πώς ο COVID-19 έχει επηρεάσει τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Αποκάλυψε ότι έως και το ένα τρίτο των ανθρώπων σε ορισμένες πόλεις έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω της πανδημίας.

Σε πρωτεύουσες όπως το Βερολίνο, η χρήση των ΜΜΜ έχει μειωθεί κατά πολύ. Στη Θεσσαλονίκη, το 34,3% των ανθρώπων δεν χρησιμοποιούν πλέον τα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω των ανησυχιών για τον κορωνοϊό και σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα προτιμούσε περισσότερα λεωφορεία στο δρόμο για ποιότητα, ασφάλεια και άνεση.

Το αυτοκίνητο είναι στην πραγματικότητα ο νικητής από την κατάσταση της πανδημίας, μαζί με το ποδήλατο, ενώ  το σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας και η αεροπορία έρχεται σε 2η θέση.

Έτσι, οι άνθρωποι επιλέγουν να κινούνται περισσότερο με το αμάξι και το ηλεκτρικό πατίνι/ ποδήλατο. Αυτή ήταν μία τεράστια αλλαγή που έφερε η πανδημία, η οποία συνεχίζεται ακόμα.

Green future is our eternal present!

Leave a Reply

Δείτε τα σημεία φόρτισης