Η Blink Charging στο επίκεντρο των εξελίξεων της ηλεκτροκίνησης

Blink Charging Hellas > Blink > Η Blink Charging στο επίκεντρο των εξελίξεων της ηλεκτροκίνησης

Σημαντική ήταν η παρουσία της Blink Charging Hellas, στις δύο εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 5 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» και στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων όπου ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας.

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή την συμβολικότητα της ημέρας πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το «Στρατηγικό Σχέδιο για την Ανάπτυξη της Ηλεκτροκίνησης».  Κατά την εκδήλωση, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά τη φόρτιση ηλεκτρικού οχήματος μέσω του φορτιστή που εγκαθιστά η Blink για την ανάπτυξη του δικτύου της στην Ελλάδα.

Στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και το Φορέα του Πάρκου  εκδήλωση για την ημέρα περιβάλλοντος όπου παρουσιάστηκε ο ελληνικός φορτιστής που θα εγκατασταθεί από τη Blink μόνιμα στο χώρο και εντός λίγων ημερών θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, ώστε να μπορούν να φορτίζουν τα ηλεκτρικά οχήματα όσων επισκέπτονται το πάρκο αναψυχής.

Η φόρτιση σε ένα σταθμό φόρτισης Blink γίνεται γρήγορα και εύκολα είτε μέσω κάρτας RFID είτε μέσω της πλατφόρμας της Blink International δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε οδηγό να γνωρίζει μέσω του κινητού του τηλεφώνου που μπορεί να φορτίσει το ηλεκτρικό του όχημα.

Ο κ. Γιώργος Κρεμλής, Σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα περιβάλλοντος δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση στο Πάρκο Τρίτση. «Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα στην εκδήλωση αυτή συμμετέχει η εταιρεία EUNICE η οποία εκπροσωπεί και παράγει τους ηλεκτροφορτιστές Blink με την πιο σύγχρονη τεχνολογία. Η ηλεκτροκίνηση προβλέπεται και σύντομα την προσεχή εβδομάδα θα θεσπιστεί ένας νέος νόμος ο οποίος θα εφαρμόζει την ηλεκτροκίνηση πανελλαδικά και βέβαια η ηλεκτροκίνηση χωρίς ηλεκτροφοτιστές δε νοείται. Υπό την έννοια λοιπόν αυτή η συμβολή της Blink είναι πάρα πολύ σημαντική και μάλιστα η πρόταση της Blink να δημιουργηθεί ένα πανελλαδικό δίκτυο ηλεκτροφοριστών που θα συνδέει τη Λακωνία για παράδειγμα με τον Έβρο είναι εξαιρετικά σημαντική. Ευχαριστούμε λοιπόν και τη Blink που αναδεικνύει την ηλεκτροκίνηση στο πλαίσιο και του εθνικού σχεδίου ενέργεια και κλίμα το οποίο έχει ως στόχο να μειώσει τις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, να προωθήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και βέβαια να προωθήσει την ηλεκτροκίνηση που είναι και προτεραιότητα της ΕΕ».

H Blink δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από τον προηγούμενο Μάιο μέσω της Κοινοπραξίας Blink Charging Europe ανακοινώνοντας την είσοδό της στην αγορά φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης με αφετηρία την Ελλάδα και εξασφαλίζοντας διείσδυση στις ευρωπαϊκές αγορές ακριβώς τη στιγμή που αναπτύσσεται ταχύτατα η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και γίνεται επιτακτική η ανάγκη για φόρτιση.

Η Blink Charging Hellas επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του μοντέλου αστικής φόρτισης, εστιάζοντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούνται από τις μεταφορές ενισχύοντας παράλληλα τη δημιουργία εθνικού δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Leave a Reply

Δείτε τα σημεία φόρτισης