Ενίσχυση σήματος για τους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων

Blink Charging Hellas > Blink > Ενίσχυση σήματος για τους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων

Έχει συμβεί σε όλους μας! Βρίσκεσαι στη μέση μιας σημαντικής τηλεφωνικής συζήτησης, κατεβαίνεις με το ασανσέρ στο γκαράζ και χάνεις το σήμα στο κινητό. Λίγες οι πιθανότητες να βρίσκεσαι στο εσωτερικό ενός γκαράζ και να έχεις σήμα, ελάχιστες αν αυτό το γκαράζ είναι υπόγειο.

Οι φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα – την αδυναμία λήψης επαρκούς σήματος όταν αυτοί βρίσκονται σε γκαράζ. Χωρίς τη δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο, οι φορτιστές δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με την πλατφόρμα και κατ’ επέκταση να δημιουργήσουν reports, να χρεώσουν καταναλώσεις κλπ.

Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες γκαράζ εγκαθιστούν καθημερινά σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Τι μπορούν να κάνουν για να μην αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα; Υπάρχει μια λύση που κάνει τους φορτιστές αυτούς να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν οπουδήποτε — ένας ενισχυτής/αναμεταδότης σήματος. Σκοπός της λειτουργίας του είναι συσκευές όπως οι φορτιστές να μπορούν να έχουν σήμα ανεξαρτήτως της τοποθεσίας τους.

Τι είναι o ενισχυτής/αναμεταδότης σήματος;

Ένα τέτοιο σύστημα συλλαμβάνει ένα διαθέσιμο σήμα χρησιμοποιώντας μια εξωτερική κεραία. Παίρνει το σήμα από το εξωτερικό περιβάλλον όπου το σήμα είναι καθαρό, το ενισχύει και μετά επαναλαμβάνει το σήμα μέσα στο γκαράζ.

Υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία εξοπλισμού για να λειτουργήσει ένας ενισχυτής/αναμεταδότης σήματος: μια εξωτερική κεραία, ένας ενισχυτής και μια εσωτερική κεραία.

Όταν σε ένα γκαράζ δεν υπάρχει «καλό» σήμα κινητής τηλεφωνίας, η καλύτερη επιλογή είναι ένας ενισχυτής/αναμεταδότης σήματος. Επιτρέπει στους φορτιστές να χρησιμοποιούν τα μόντεμ κινητής τηλεφωνίας τους (έναντι wi-fi) καθώς και στους χρήστες κινητού τηλεφώνου να πραγματοποιούν κλήσεις.

Τον τοποθετείτε κοντά στους φορτιστές και τον τροφοδοτείτε με ένα κύκλωμα 230 Volt (ή απλώς μια κανονική πρίζα). Η ίδια η μονάδα διαθέτει μια κεραία που εκπέμπει το σήμα της κινητής τηλεφωνίας στους φορτιστές. Από τον ενισχυτή/αναμεταδότη αναχωρεί ένα καλώδιο που τερματίζει στην κεραία λήψης. Η κεραία λήψης τοποθετείτε εξωτερικά του κτιρίου από όπου λαμβάνει ένα σήμα κυψέλης.  Αυτό το σήμα ταξιδεύει μέσω του καλωδίου προς τα κάτω στον κυψελοειδή δέκτη, κάνοντας εφικτή τη χρήση τόσο του φορτιστή όσο και του κινητού τηλεφώνου.

Καθώς το πλήθος των ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνεται εκθετικά, απαιτούνται όλο και περισσότεροι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Εντός των πόλεων όπου υπάρχουν πολλά ‘σκοτεινά σημεία’ σήματος, οι ενισχυτές/αναμεταδότες σήματος κινητής τηλεφωνίας είναι το κλειδί, επιτρέποντας σε κάθε γκαράζ να γίνει προορισμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Leave a Reply

Δείτε τα σημεία φόρτισης